Pepř je jedním z nejstarších a nejběžnějších koření. Málokdo z nás si umí představit vaření bez použití pepře. Bílý pepř se vyrábí z plodů černého pepře, které jsou po sklizni namočeny ve vodě, aby se odstranila červená slupka. Tím se plody zbaví hořkosti a získají svou jemnou nasládlou chuť. Jeho aroma je štiplavé a svěží.Bílý pepř je oblíbeným kořením v mnoha kuchyních po celém světě. Používá se k ochucení masa, ryb i zeleniny. Je také vhodný do omáček, polévek a salátů.Kromě chuti je BIO bílý pepř také přínosný obsahem antioxidantů a vitamínu C, který posiluje imunitní systém.Můžete jej použít celý nebo lehce nadrtit. Celý bílý pepř je vhodný pro grilování, dušení a pečení. Drcený bílý pepř se používá k dochucování pokrmů na talíři.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 344/1 439,296 | 
| Tuky [g] | 2,1 | 
| z toho nenasycené [g] | 0,6 | 
| Sacharidy [g] | 68,6 | 
| z toho cukry [g] | 58,5 | 
| Bílkoviny [g] | 10,4 | 
| Vláknina [g] | 4,3 | 
| Sůl [g] | 0,013 |