Studie ukazují, že konzumace mandlí a jiných ořechů může zvýšit pocit sytosti a pomoci vám sníst méně kalorií. Mandle mají vysoký obsah antioxidantů, které mohou chránit buňky před oxidačním poškozením, které je hlavní příčinou stárnutí a vzniku nemocí. Konzumace jedné nebo dvou hrstí mandlí denně může vést k mírnému snížení hladiny špatného cholesterolu, což může snížit riziko srdečních onemocnění. Plátky madlí si můžete přidat do své oblíbené ranní kaše, do jogurtu nebo využít při pečení.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 631/2 640,104 |
| Tuky [g] | 55,8 |
| z toho nenasycené [g] | 3,7 |
| Sacharidy [g] | 7,1 |
| z toho cukry [g] | 3,8 |
| Bílkoviny [g] | 21,7 |
| Vláknina [g] | 7 |
| Sůl [g] | 0,013 |