BIO jáhly se řadí mezi bezlepkové obiloviny. Ví se, že je bohatá na vlákninu, železo a zinek. Vláknina pomáhá udržovat zdravou funkci střev. Železo je důležité pro tvorbu červených krvinek a zinek je nezbytný pro správnou funkci imunitního systému.Můžete je připravit různými způsoby. Lze je vařit, dusit i péct. Jsou skvělou přílohou k masu, rybám nebo zelenině.Výhody a přínosy:• Bezlepková obilovina – vhodná pro celiaky• Bohatá na vlákninu• Zdroj železa a zinkuTipy na použití jáhel:• Připravte si z nich lahodnou a zdravou kaši.• Přidejte jáhly do smoothie nebo salátu pro dodatečný přísun vlákniny a živin.• Použijte je jako přílohu k masu nebo zelenině.• Upečte z jáhel zdravý koláč nebo dort.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 360/1 506,24 |
| Tuky [g] | 3,9 |
| z toho nenasycené [g] | 0,9 |
| Sacharidy [g] | 68,8 |
| z toho cukry [g] | 1,4 |
| Bílkoviny [g] | 10,6 |
| Vláknina [g] | 3,8 |
| Sůl [g] | 0,008 |