Celozrnný kuskus je dobrým zdrojem vlákniny. Vláknina je pro nás prospěšná v mnoha ohledech. Dokáže zabránit prudkému nárůstu hladiny cukru v krvi a udrží vás déle syté. Pomáhá také snižovat hladinu cholesterolu, což může snížit pravděpodobnost srdečních onemocnění. Protože vláknina rychle posouvá potravu střevním traktem, pomáhá předcházet zácpě. Strava s vyšším obsahem vlákniny může také snížit pravděpodobnost výskytu rakoviny střev a prsu. Celozrnný kuskus může být zdravou náhradou bílých těstovin nebo bílé rýže. Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vroucí vodou nebo vařícím pokrmem.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 344/1 439,296 |
| Tuky [g] | 2,1 |
| z toho nenasycené [g] | 0,4 |
| Sacharidy [g] | 65 |
| z toho cukry [g] | 3,5 |
| Bílkoviny [g] | 12 |
| Vláknina [g] | 8,5 |
| Sůl [g] | 0,01 |