Teffová mouka je bohatým zdrojem bílkovin a mnoha minerálů. Vysoký obsah vlákniny v teffu je skvělý pro regulaci trávení. Teff má přirozeně nízký obsah sodíku, takže je zdravou volbou pro lidi s vysokým krevním tlakem nebo jinými kardiovaskulárními rizikovými faktory. Teffovou mouku můžete použít místo pšeničné mouky v mnoha pokrmech, jako jsou palačinky, sušenky, koláče, muffiny a chléb.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 346/1 447,664 | 
| Tuky [g] | 2,5 | 
| z toho nenasycené [g] | 0,6 | 
| Sacharidy [g] | 66,7 | 
| z toho cukry [g] | 2,1 | 
| Bílkoviny [g] | 10,9 | 
| Vláknina [g] | 6,3 | 
| Sůl [g] | 0,3 |