Rýže Jasmínová celozrnná je druh rýže, který je sklizený společně se slupkou a klíčkem. Je bohatá na živiny, zejména na vlákninu, vitaminy B1, B3, B6, E a minerály mangan, hořčík, fosfor a selen. Má lehce oříškovou chuť a jemnou texturu.Výhody:• Bohatá na vlákninu• Zdroj vitamínů a minerálů• Ořechová chuť• Jemná texturaCelozrnná jasmínová rýže se dá použít v mnoha různých chodech. Je vhodnou volbou pro jídla, jako je rizoto, polévky, saláty nebo dezerty. Také je oblíbenou přílohou k masu.Zde je několik konkrétních tipů:• Saláty: Salát s rýží, pečenou zeleninou a dresinkem• Polévky: Zeleninová polévka s rýží• Kaše: Rýžová kaše s ovocem a ořechy• Sladké pokrmy: Rýžový nákyp, rýžové pudinky
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 359/1 502,056 | 
| Tuky [g] | 3 | 
| z toho nenasycené [g] | 0,6 | 
| Sacharidy [g] | 73 | 
| z toho cukry [g] | 0,9 | 
| Bílkoviny [g] | 8 | 
| Vláknina [g] | 4 | 
| Sůl [g] | 0,018 |