Quinoa červená BIO je obilovina, která pochází z Jižní Ameriky. Je to cenný zdroj bílkovin, vlákniny, železa a vápníku. Má příjemnou, lehce nasládlou chuť a výraznou vůni.Neobsahuje lepek, proto je vhodná pro celiaky i vegany.Připravuje se vařením v páře nebo ve vodě. Na 100 gramů quinoi se přidá 200 mililitrů vody nebo vývaru. Nechá se vařit cca 15-20 minut, dokud není měkká.BIO quinoa červená se dá použít v mnoha různých receptech. Je ideální pro přípravu salátů, polévek, kaší nebo jen samotná jako zdravá svačinka.Zde je několik konkrétních tipů:• Saláty: Dá se použít do salátů jako náhrada za rýži nebo těstoviny. Můžete ji přidat do salátů s masem, zeleninou nebo luštěninami.• Polévky: Je možné ji přimíchat do polévek pro zvýšení nutričních hodnot. Můžete ji přidat do zeleninových i luštěninových polévek nebo do polévek s masem.• Kaše: Je vhodná i k přípravě kaší. Můžete ji přidat do mléka, vody nebo rostlinného mléka.• Svačinky: Quinoa se dá jíst samotná jako zdravá svačinka. Můžete ji dochutit oblíbenými bylinkami nebo kořením.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 382/1 598,288 |
| Tuky [g] | 6,1 |
| z toho nenasycené [g] | 0,7 |
| Sacharidy [g] | 64,2 |
| z toho cukry [g] | 2,7 |
| Bílkoviny [g] | 14,1 |
| Vláknina [g] | 7 |
| Sůl [g] | 0,01 |