Pepř černý mletý se vyrábí z plodů pepřovníku černého. Tyto plody se zfermentují, usuší na slunci a následně jsou rozemlety. Tento výrobní proces zajistí, že si pepř uchová svoji typickou chuť a štiplavou vůni. Pepř je původem z Indie, kde má své kořeny. Nicméně po jeho rozšíření po celém světě především díky mořeplavectví se začal pěstovat i v jiných zemích s tropickým podnebím, jako je Brazílie nebo Vietnam.Málokteré jídlo by se v dnešní době obešlo bez trochy pepře na dochucení. Patří do každé kuchyně, používá se na dochucení všech typů masa, většiny ryb i veganských a vegetariánských jídel. BIO černý pepř má i několik zdravotních přínosů pro organismus. Obsahuje antioxidanty, které podporují celkové zdraví. Také je zdrojem vitamínu C, který je důležitý pro imunitu a přirozenou obranyschopnost.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 277/1 158,968 |
| Tuky [g] | 3,3 |
| z toho nenasycené [g] | 1,4 |
| Sacharidy [g] | 38,7 |
| z toho cukry [g] | 0,6 |
| Bílkoviny [g] | 10,4 |
| Vláknina [g] | 25,3 |
| Sůl [g] | 0,05 |