Mandlová mouka BIO je vyrobena z jemně mletých mandlí, které jsou pěstovány v ekologicky čistém prostředí. Je bezlepková, bohatá na bílkoviny i vlákninu a má příjemnou oříškovou chuť.Výhody mandlové mouky:• Bezlepková: Je přirozeně bez lepku, takže je vhodná pro osoby s celiakií nebo jinými formami intolerance lepku.• Bohatá na bílkoviny: Je dobrým zdrojem bílkovin, které jsou důležité pro stavbu a regeneraci svalů.• Bohatá na vlákninu: Obsahuje množství vlákniny, která podporuje trávení.• Oříšková chuť: Mandlová mouka má oříškovou chuť, která dodá vašim pokrmům lahodnou chuť.BIO mandlová mouka se dá použít v mnoha různých receptech, ať už sladkých, nebo slaných. Nejčastěji ji najdeme v receptech na dezerty, kdy pomáhá vytvořit křehké a jemné těsto, jako např. u makronek, kde je mandlová mouka jednou z hlavních přísad. Mimo dezerty je možné ji přimíchat i do pečiva nebo díky ní zahustit krémovou omáčku. Nezřídka se objevuje i ve smoothies.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 613/2 564,792 | 
| Tuky [g] | 52,5 | 
| z toho nenasycené [g] | 4 | 
| Sacharidy [g] | 8,8 | 
| z toho cukry [g] | 4,6 | 
| Bílkoviny [g] | 21,4 | 
| Vláknina [g] | 9,9 | 
| Sůl [g] | 0,048 |