Kokosové mléko BIO má jemnou, sladkou chuť a příjemnou vůni. Je bohaté na živiny, včetně vlákniny, vitaminů a minerálů.V kuchyni má kokosové mléko všestranné použití. Tou nejběžnější cestou je náhrada klasického kravského mléka tím kokosovým, ať už do kávy, na pečení nebo k cereáliím. Tento přístup volí nejčastěji lidé s intolerancí k laktóze či mléčné bílkovině, nebo vegani. Nicméně to není jediný způsob. Existuje plno receptů, především z indické a thajské kuchyně, kde hraje kokosové mléko prim a je hlavní přísadou, bez které by to prostě nebylo ono. Krásně se snoubí s pálivějším kořením, jako je kari nebo chilli, které přirozenou cestou zjemňuje a dodává jídlům příjemnou krémovost. I v jiných kuchyních však lze najít pro kokosové mléko uplatnění. Velmi chutná je svíčková s kokosovým mlékem místo smetany, rizoto nebo dýňová polévka.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 590/2 468,56 |
| Tuky [g] | 42 |
| z toho nenasycené [g] | 37 |
| Sacharidy [g] | 52 |
| z toho cukry [g] | 4 |
| Bílkoviny [g] | 3 |
| Vláknina [g] | 0,4 |
| Sůl [g] | 0 |