BIO jasmínová rýže je druh rýže, který je pěstován v Thajsku a dalších jihoasijských zemích. Má dlouhá, lehce průsvitná zrnka s jemnou ořechovou vůní. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu. Je také zdrojem antioxidantů, které pomáhají chránit buňky před poškozením.Tato rýže je známá a specifická svou jemnou vůní a lepivou konzistencí. Díky tomu je v Asii oblíbená pro přípravu mnoha tradičních pokrmů z rýže, např. sushi nebo onigiri. Její lepivost z ní zároveň dělá i skvělou volbu jako přílohu, pokud chcete jíst chod pomocí hůlek. Mimo zmíněná jídla lze jasmínovou rýži použít prakticky do čehokoli, od polévek přes přílohy až po dezerty.Výhody a přínosy jasmínové rýže:• Lahodná a zdravá příloha• Bohatá na sacharidy• Dobrý zdroj vlákninyTipy na použití:• Připravte si lahodné a zdravé rizoto.• Podávejte rýži k masu nebo zelenině.• Použijte ji jako základ pro polévky nebo saláty.• Vyzkoušejte rýžové pudinky nebo rýžové nákypy s ovocem.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 359/1 502,056 | 
| Tuky [g] | 3 | 
| z toho nenasycené [g] | 0,6 | 
| Sacharidy [g] | 73 | 
| z toho cukry [g] | 0,9 | 
| Bílkoviny [g] | 8 | 
| Vláknina [g] | 4 | 
| Sůl [g] | 0,018 |