Jáhly jsou bohatým zdrojem několika vitamínů skupiny B a řady minerálních látek, zejména manganu. Jáhly jsou obiloviny bohaté na antioxidanty. Zejména můžou snižovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Jáhly jsou bohaté na vlákninu, a to jak rozpustnou, tak nerozpustnou. Nerozpustná vláknina je zde známá jako "prebiotikum", což znamená, že podporuje dobré bakterie v trávicím systému. Tento typ vlákniny je také důležitý pro zvýšení objemu stolice, což pomáhá udržovat pravidelnost a snižuje riziko rakoviny tlustého střeva. Jáhly se dají použít do různých pokrmů včetně kaší, salátů a sušenek.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 360/1 506,24 |
| Tuky [g] | 3,9 |
| z toho nenasycené [g] | 0,9 |
| Sacharidy [g] | 68,8 |
| z toho cukry [g] | 1,4 |
| Bílkoviny [g] | 10,6 |
| Vláknina [g] | 3,8 |
| Sůl [g] | 0,008 |