Hřebíček BIO je vyroben ze sušených poupat hřebíčkovníku vonného, stromu původem z Indonésie. Je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty. Obsahuje také silice, které mu dodávají typickou vůni a chuť.Nejčastěji se s ním setkáte v kuchyni jako kořením. Bývá přísadou do kari, perníku, vánočního pečiva a dalších jídel. Má široké využití také v domácím léčení, protože má antibakteriální, protizánětlivé a analgetické účinky.Výhody a přínosy hřebíčku:• Aromatické koření• Bohatý na živiny• Široké spektrum použití• Antibakteriální, protizánětlivé a analgetické účinkyTipy na použití:• Přidejte do kari, perníku, vánočního pečiva a dalších pokrmů.• Použijte hřebíček jako přísadu do čaje nebo kávy.• Extrakt z hřebíčku lze použít jako přírodní lék proti bolesti zubů.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 432/1 807,488 | 
| Tuky [g] | 20,1 | 
| z toho nenasycené [g] | 6,1 | 
| Sacharidy [g] | 52 | 
| z toho cukry [g] | 51,5 | 
| Bílkoviny [g] | 6 | 
| Vláknina [g] | 9,6 | 
| Sůl [g] | 0,606 |