Bulgur medium BIO je vyroben z pšeničných zrn, která jsou před vařením částečně propařována a následně rozdrcená na drobná zrnka.Jeho výhodou je vysoký podíl vlákniny, která je důležitá pro správné fungování trávení. Obsahuje také bílkoviny důležité pro stavbu a obnovu svalové hmoty.Je vhodný pro všechny typy diet. Má nízký obsah kalorií, neobsahuje přidaný cukr a díky absenci lepku se hodí i pro celiaky.Příprava bulguru je velmi snadná, stačí pět minut povařit a nechat dojít v horké vodě. Bulgur se může použít jako příloha k hlavnímu jídlu, součást salátů, polévek nebo například pomazánek.
| Výživové hodnoty ve 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota [kcal/kJ] | 320/1 338,88 |
| Tuky [g] | 1,3 |
| z toho nenasycené [g] | 0,2 |
| Sacharidy [g] | 63,4 |
| z toho cukry [g] | 0,4 |
| Bílkoviny [g] | 12,3 |
| Vláknina [g] | 12,5 |
| Sůl [g] | 0,043 |