Datle vypeckované BIO

Datle jsou ovocem datlovníku, stromu pocházejícího ze severní Afriky a Středního východu, ačkoli to je také kultivovaný v jiných částech světa. Datle rostou v trsech, jediný trs může obsahovat 600 až 1700 kusu. Datlové ovoce je jedním z nejstarších druhů stromů, je pěstován již po tisíce let. Existuje také asijská řada datlovníku: Ziziphus, běžně nazývaná jujuba, červené datle,čínské datle, korejské datle, nebo indické datle, což je druh Ziziphus z rodiny Řešetlákovité,
Datle jsou důležitou tradiční plodinou, na Středním východě a severní Africe. V Islámských zemích, datle a jogurt nebo mléko jsou tradiční první jídlo, během Ramadánu po západu slunce. Datle (zejména Medjool a Deglet Noor) se pěstuji taky v jižní Kalifornii,Arizoně a jižní Floridě ve Spojených státech.

Název datle, stejně jako dactylifera druhové latinské jméno,pocházejí z řeckého slova pro "prst," dáktulos. Datlové ovoce je "peckovice", ve kterém vnější masitá část (Exokarp a mezokarp)obklopuje pecku v tvrdém obalu se semínkem uvnitř. Datle mají oválné-válcovitý tvar, jsou 3-7 cm dlouhé a mají v průměru 2-3 cm. U nezralých datlí může byt barva od jasně červené až světle žluté,v závislosti na odrůdě.

Datle poskytují tělu několik základních živin, jako jsou vápník,aminokyseliny, síra, železo, mangan, hořčík, fosfor, měď, draslík a tuk. Maji taky vysoký obsah vlákniny a jsou bohaté na vitamíny A,B1, B2, B3 a B5, jejich výhodou je nízký obsah kalorií (jeden kus má jen 23 kalorií) a jsou bez cholesterolu.

Odrůda: Deglet Nour

Balení: Průmysl/ Velkoobchod   9kg

            Maloobchod  5kg

 

  • Datle vypeckované BIO

Zajímá vás víc ?

Napište nám, nebo zavolejte.





Nechce se vám psát? Nevadí, zavolejte...
0 0 0 0